Vaste planten

In uw tuin kan in principe het hele jaar door iets groeien en/of bloeien. Heeft u een balkon in plaats van een tuin? Ook daar kunnen tuinplanten heel goed groeien. De naam vaste planten zegt het eigenlijk al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. In de herfst sterven ze af en is er niets meer te zien, maar in het voorjaar komen ze weer op. Bent u op zoek naar dit soort planten? Breng dan eens een bezoekje aan Tuincentrum Kennes in Lier. 

Soorten vaste planten

Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden. Een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. Er zijn ook soorten vaste planten die groen in de winter blijven. Deze worden ook wel groenblijvende vaste planten genoemd. De soorten worden ook weer onderverdeeld in bijvoorbeeld siergrassen of bodembedekkers. Enkele bekende soorten vaste planten zijn: 

  • Anemoon: zowel te verkrijgen in voorjaarsbloeiers en najaarsbloeiers.
  • Fuchsia: hangende bloemen in prachtige kleuren.
  • Klaproos: bij het aanraken van deze bloem klapt hij meteen dicht.
  • Siergrassen: mooi te combineren met borderplanten.
  • Lavendel: populaire geurende tuinplant.
  • Helleborus: bloeit vroeg in het seizoen, soms in januari al.

Vaste planten kopen in Lier

Woont u in de buurt van Kontich of Antwerpen? Kom dan eens langs bij Tuincentrum Kennes in Lier. Wilt u advies over de vaste planten? Onze medewerkers kunnen u alles hierover vertellen. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum. Tevens zijn wij iedere zondag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. Tot ziens bij Tuincentrum Kennes.