Bloembollen en zaden

Wilt u wat meer kleur brengen in uw tuin? Plant dan eens bloembollen en/of zaden. Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen worden na de vorstperiode geplant in april / mei. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Bij Tuincentrum Kennes in Lier bent u op het goede adres voor verschillende soorten bloembollen.

Soorten bloembollen

Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten. Dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig. Deze bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Aan u dus de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar Tuincentrum Kennes te komen waar wij al bollen op pot verkopen. 

Bloembollen en zaden bij Tuincentrum Kennes in Lier

Soorten zaden

In ons tuincentrum in Lier hebben wij een ruim assortiment zaden, zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin. Daarnaast hebben wij diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels, zoals bijvoorbeeld een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten. Deze prachtige bloemen zorgen ervoor dat uw voortuin een fleurige aanblik krijgt! Het zaaien gebeurt in principe in de volle grond, maar het is ook mogelijk om te zaaien in bakken. Vraag onze medewerkers welke zaden het best in de volle grond gezaaid kunnen worden en welke zaden ook geschikt zijn om in een bak geplant te worden.

Bloembollen en zaden kopen bij Tuincentrum Kennes in Lier

Kom gerust eens een keer langs in ons tuincentrum in de buurt van Antwerpen, Kontich en Duffel. Wij verkopen heel veel verschillende soorten bloembollen en zaden. Weet u niet precies hoe u de bloembollen en zaden het beste kunt planten? Onze medewerkers hebben allerlei tips om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dan kunt u daarna genieten van van al die verschillende kleuren in uw tuin of op uw balkon. Bekijk onze openingstijden en graag tot ziens bij Kennes in Lier.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten