Lavendel

Opzoek naar Lavendel? Dan bent u bij tuincentrum Kennes aan het juiste adres. Sommige planten die ruikt u al voordat u ze ziet, daar hoort de lavendel zeker bij. Niet alleen het balkon, tuin, terras of de bloempotten worden door lavendel opgefrist, maar ook uw zintuigen!

Geur & kleur de voordelen van Lavendel

Een grote pot, vol met lavendel op het balkon, of misschien een hoek in de tuin, waar deze paarse prachtig staat. Niet alleen met zijn kleur frist de lavendel de tuin op, maar ook met zijn heerlijke geur! Deze geur heeft een rustgevende werking, zijn bloemen kunnen gedroogd worden en bijvoorbeeld verwerkt worden in een geurzakje of in een gedroogd bosje in de badkamer gelegd worden. U wordt er helemaal relaxt van, dus een extra lavendel plant hier of daar is goed voor het aangezicht maar ook voor de geest!

Lavendel: in diverse soorten en maten

De mooie zacht grijs-groene stelen en bladeren in combinatie met de overwegend diep paarse bloemen zorgen voor een sfeervolle plant. Ook is hij niet moeilijk in verzorging! In de volle zon of een plekje op de wind? Het maakt de lavendel geen fluit uit! Wist u trouwens dat als u hem tweemaal per jaar snoeit, dat hij volgend jaar dan gewoon weer in bloei komt? Ideaal, dus schrijf april en september alvast in de agenda!

Lavendel snoeien in de tuin

Als er begin april wat begint te groeien aan de lavendel, is dit het perfecte moment om te gaan snoeien. Hij mag ongeveer een derde terug gesnoeid worden, maar zorg dat u boven de jonge groene scheuten blijft. Zo blijft de lavendel plant van binnen niet vochtig en sterven er ook geen nieuwe scheuten af. Als u in het voorjaar nogmaals van zijn bloei wilt genieten, dan moet er in september weer gesnoeid worden. Zo creëert u groei door snoei!

Lavendel tuicnentrum Kennes

Verschillende lavendel soorten

De lavendel heeft een grote familie, dat is gezellig!

 • Lavandula angustifolia 'Hidcote'
  -
  meest bekende soort
  - winterhard
  - bloeit tot 50 cm hoog

 • Lavandula angustifolia 'Pacific Blue'
  - volle struik
  - bloeit tot 80 cm hoog
  - ideaal als u graag lavendel droogt
   
 • Lavandula stoechas
  - houden van zure grond
  - geschikt voor in potten
  - geef hem nooit kalk
   
 • Lavandula intermedia
  - sterk geurend
  - speciaal gekweekt voor zijn Lavendel olie

Lavendel kopen

Bent u op zoek naar  Lavendel of andere vaste planten? Kom dan gerust eens bij ons langs om de verschillende soorten te bewonderen. Onze medewerkers kunnen u perfect adviseren, zodat u met de juiste keuze naar huis gaat en heerlijk kunt genieten van het prachtige uiterlijk van deze plant en zijn heerlijke geur!

U bent van harte welkom bij Tuincentrum Kennes! Plan gelijk uw route naar het tuincentrum: