Tuinplanten

Tuinplanten maken de tuin sfeervol! Voor het bloem & groen voor in uw tuin bent u bij tuincentrum Kennes aan het juiste adres. Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk  mogelijk te maken door de diverse tuinplanten onder te verdelen in groepen.

De verschillende segmenten tuinplanten

  • Schaduwplanten
  • Water- en moerasplanten 
  • tuinplanten die graag in de volle zon staan

Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de tuinplant in de tuin krijgt.

Eénjarige en vaste tuinplanten

De éénjarige tuinplanten worden veel gebruikt om de tuin of het balkon in het voorjaar en in de zomer van extra kleur en bloeiende bloemen te voorzien. Zeer populair zijn de hanging baskets met een mix of 1 soort zomerbloeiers. Veel verzorging hebben deze vrolijke bloeiers niet nodig behalve het geven van voldoende water, let op doe dit niet in de volle zon. Daarnaast is het verijwderen van uitgebloeide bloemetjes nog een aanrader. Zodoende kunt u tot de herfst genieten van deze tuinplanten. Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Vaste planten vormen de basis van uw tuin. Vaste planten sterven in het najaar af maar komen in het voorjaar krachtiger terug. Te denken valt aan Siergrassen, Hortensia's, Lavendel, Rhododendron, Buddleja en veel meer! Kuipplanten horen onder de noemer éénjarige maar ze kunnen langer mee gaan als ze op pot staan. Denk aan planten als: Tibouchina, Hibiscus, Fuchsia, Abutilon en Lantana deze zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Zodoende komen ze de winter door! Een vorstvrije ruimte is dan al voldoende.

Komt u er niet uit of wilt u meer weten over tuinplanten, wij geven u graag advies.

Tuinplanten kopen bij tuincentrum Kennes!

Plan uw route naar ons tuincentrum toe:

Tuincentrum Kennes
Kesselsesteenweg 130
2500 Lier