Tuinplanten

Tuinplanten maken de tuin sfeervol! Voor het bloem & groen voor in uw tuin bent u bij tuincentrum Kennes aan het juiste adres. Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk  mogelijk te maken door de diverse tuinplanten onder te verdelen in groepen.

De verschillende segmenten tuinplanten

 • Schaduwplanten 
 • tuinplanten die graag in de volle zon staan

Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de tuinplant in de tuin krijgt.

Tuinplanten in het najaar

Als de zomer voorbij is gegaan kan er zeker nog een prettige sfeer in de tuin gecreëerd worden. Een mooi uitzicht vanuit uw woonkamer krijgt u met deze top 5 tuinplanten voor het najaar!

 1. Winterviolen: zijn stoer, sterk en winterhard! Aanplanten tussen half september en eind oktober, hou de winterviolen uit de volle zon: ze zijn gekweekt voor de kou.

  Winterviolen tuinplanten tuincentrum Kennes Lier
   
 2. Herfstaster: bloeit van de nazomer tot aan de herfst en geven nog lange tijd kleur aan de tuin. Asters houden van een goed gedraineerde, vruchtbare grond in de volle zon.

  Tuinplant: herfstasters tuincentrum Kennes Lier
   
 3. Skimmia: een aantrekkelijke groenblijvende struik die vanaf november tot maart bloeit. Groeit het beste in licht zure grond met een standplaats in de schaduw / halve schaduw.

  Tuinplant Skimmia tuincentrum Kennes Lier
   
 4. Struikheide: groen in de winter en gloeiend paars en roze in het najaar. De struikheide is een tuinplant die graag in de zon of half zon staat, hoe meer zon hoe mooier de kleuren!

  Struikheide tuinplanten tuincentrum Kennes Lier
   
 5. Bol Chrysanten: een fantastische herfstbloeier met kleurrijke bolle struikjes. Zet de struikjes op een lichte plek in de tuin, controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is.

  Bol chrysant tuincentrum Kennes tuinplanten

Eénjarige en vaste tuinplanten

De éénjarige tuinplanten worden veel gebruikt om de tuin of het balkon in het voorjaar en in de zomer van extra kleur en bloeiende bloemen te voorzien. Zeer populair zijn de hanging baskets met een mix of 1 soort zomerbloeiers. Veel verzorging hebben deze vrolijke bloeiers niet nodig behalve het geven van voldoende water, let op doe dit niet in de volle zon. Daarnaast is het verijwderen van uitgebloeide bloemetjes nog een aanrader. Zodoende kunt u tot de herfst genieten van deze tuinplanten. Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Vaste planten vormen de basis van uw tuin. Vaste planten sterven in het najaar af maar komen in het voorjaar krachtiger terug. Te denken valt aan Siergrassen, Hortensia's, Lavendel, Rhododendron, Buddleja en veel meer! Kuipplanten horen onder de noemer éénjarige maar ze kunnen langer mee gaan als ze op pot staan. Denk aan planten als: Tibouchina, Hibiscus, Fuchsia, Abutilon en Lantana deze zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Zodoende komen ze de winter door! Een vorstvrije ruimte is dan al voldoende.

Komt u er niet uit of wilt u meer weten over tuinplanten, wij geven u graag advies.

Tuinplanten kopen bij tuincentrum Kennes!

Plan uw route naar ons tuincentrum toe:

Tuincentrum Kennes
Kesselsesteenweg 130
2500 Lier