Eenjarige zomerbloemen zaaien

Eenjarige zomerbloemen zaaien

Misschien kon u ook niet langer wachten en bent u al binnen of in de kas begonnen met het voorzaaien van eenjarige zomer- en snijbloemen. Het is nog aan de vroege kant voor het zaaien in volle grond, direct op de plek waar u uw bloemenweelde wilt hebben, maar u kunt nu wel u slag slaan in ons tuincentrum in Lier. Nu heeft u nog volop keuze uit tal van zakjes zaden en zadenmengsels. En zo medio april kunt u dan helemaal los gaan!

Een boeket in en uit uw eigen tuin

Zelf bloemen zaaien vinden sommige mensen maar een gedoe. Probeer het eens, want het is zeker de moeite waard, alleen al vanwege de voorpret: elke keer weer spannend hoe u zaailingen erbij staan en hoeveel ze alweer gegroeid zijn. Bovendien zijn er veel eenjarigen die lang en rijk bloeien. U kunt ze mooi combineren met allerlei vaste planten, maar u kunt er ook een apart pluktuintje mee maken. Dan kun u straks zelf uw eigen boeketten voor in huis samenstellen.


Top 10 eenjarige zomerbloemen

 1. Goudsbloem (Calendula)
 2. Zonnebloem
 3. Zinnia
 4. Juffertje-in-‘t-groen (Nigella)
 5. Korenbloem (Centaurea)
 6. Cosmea
 7. Siertabak (Nicotiana)
 8. Siererwt (Lathyrus)
 9. Kantbloem (Ammi majus)
 10. Eenjarig ridderspoor (Consolida)
   

Stappenplan

 • Verwijder onkruid
 • Schep wat compost of koemestkorrels door de grond
 • Maak de grond vochtig
 • Verspreid de zaden op de plek waar u de bloemen hebben wilt. Meng heel fijne zaden met wat zand om ze gelijkmatig te kunnen verspreiden
 • Bedek ze met een dun laagje tuinaarde
 • Zet een plantensteker met de naam van de bloemen erbij

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gouden plantcombinatie: klimroos en clematis

O, wat zijn ze mooi samen! Een klimroos en een clematis. Een gouden combinatie in elke tuin. Niet alleen omdat deze klimplanten de meest schitterende bloemen in allerlei soorten, maten en kleuren krijgen, waar elke romantische ziel voor zal bezwijken.

Lees meer...
Tuinieren met natuurlijke gewasbescherming

Duurzaamheid komt steeds meer terug in alles wat we in en om het huis doen. Ook voor in de tuin zijn er steeds meer natuurlijke en duurzame producten te vinden. Wij geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen!

Lees meer...
Tips voor een vlinder vriendeiljke tuin

Een vlinder vriendelijke tuin is een tuin waar vlinders op af komen, omdat er voldoende voeding te vinden is. Dit is belangrijk, omdat het voor vlinders steeds lastiger is om voldoende leefruimte te vinden. Dit is niet alleen belangrijk omdat het een erg mooi gezicht is in de tuin, maar vooral omdat vlinders een belangrijke rol spelen in het ecosysteem. Met al een aantal aanpassingen kunt u de vlinders helpen om weer meer leefruimte te vinden in de buurt en dan kunt...

Lees meer...
Haal het voorjaar in huis met een nieuwe kamerplant

Een nieuwe lente, een nieuw geluid... Plus nieuwe trends voor binnen en buiten. Het is tot nu toe helaas nog niet echt stralend voorjaarsweer, dus laten we ons interieur eens een trendy opfrisser geven.

Lees meer...