Een zonnig kleurtje in de tuin

Wat ons betreft mag het zonnetje zich wel wat meer laten zien. Maar niet getreurd: jij kunt ook zelf de tuin een zonnig karakter geven. Het toevoegen van oranje planten aan huis en tuin is een goed idee vanwege verschillende redenen. Oranje een levendige en heldere kleur die de aandacht trekt en een vrolijke uitstraling geeft aan de tuin. Het kan ook helpen om een gevoel van warmte en enthousiasme op te wekken. Er veel verschillende soorten oranje planten om uit te kiezen; van fel oranje bloemen tot oranje bessen en bladeren. Deze planten kunnen zorgen voor een mooie variatie in kleur en textuur in de tuin, wat kan helpen om de ruimte interessanter te maken.

Vlammend en contrasterend

Oranje bloeiende bollen en planten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer. In de tuin zie je ze vooral in de zogeheten 'vlammende bloembedden' of 'hot borders', in combinatie met geel en rood bloeiende planten. Ben je niet zo'n vurig type en houd je meer van blauw- en paarstinten in de tuin of op het balkon, dan kun je oranje als accent inzetten om die kleuren juist nog meer te laten stralen.

Oranje bloeiende snijbloemen en kamerplanten

Er zijn veel oranje tulpen, maar ook oranje bloeiende ranonkels, gerbera's, alstroemeria's, chrysanten, lelies en zinnia's. Naast deze prachtige snijbloemen voor in de vaas zijn er ook genoeg kamerplanten die werken als 'het zonnetje in huis'. Zoals bromelia's, kalanchoë's, begonia's, calla's, clivia's, anthuriums (lepelplanten) en de imposante paradijsvogelbloemen (Strelitzia's). Er zijn ook cactussen en vetplanten die oranje bloemen krijgen.

Oranje bloeiende tuin- en balkonplanten

Oranje in huis en tuin!

Ook hierin heb je ruime keuze. Een paar aanraders: keizerskroon (Fritillaria imperialis), (dag)lelie, nagelkruid (Geum), vuurpijl (Kniphofhia), Afrikaantje, lampionplant (Physalis), roos, viooltjes, slaapmutsje (Eschscholzia californica), zonnekruid (Helenium) en zonnehoed (Echinacea). Het Afrikaantje, de Oost-Indische kers en de goudsbloem kun je makkelijk zaaien en zijn bovendien eetbaar. Leuk in de moestuin, maar ook in potten en bakken. Er zijn ook oranje cosmea's die je makkelijk kunt zaaien, kijk bij onze zadencollectie!

Wil je ook met bloemen en planten helemaal in oranje sferen verkeren? Kom dan snel langs in ons tuincentrum in Lier!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...
15 grote en kleine tuinklussen voor april

April doet wat ‘ie wil, dus kies tussen de eventuele hoosbuien en voorjaarsstormen door een dag met een warm lentezonnetje voor deze 15 tuinklussen en -klusjes.

Lees meer...