Op vakantie gaan in je eigen tuin: creëer een mediterrane oase!

Op vakantie gaan in je eigen tuin: creëer een mediterrane oase!

De zomervakantie staat voor de deur, en wat is er nu beter dan heerlijk genieten in je eigen tuin? Bij Tuincentrum Kennes in Lier helpen we je graag om jouw tuin om te toveren tot een vakantieparadijs. Met mediterrane planten, een waterornament, uitnodigende flora voor vogels en andere dieren, schaduwrijke plekjes en zonbestendige planten, haal je het ultieme vakantiegevoel naar je eigen achtertuin!

Mediterrane planten in de tuin

Dompel jezelf onder in de sfeer van de Middellandse Zee met mediterrane planten. Denk aan lavendel, een symbool van de Provence met haar heerlijke geur en prachtige paarse bloemen. Ook de vrolijke bougainvillea met haar kleurrijke bloemenschermen mag niet ontbreken, net als de sierlijke olijfboom, die je meteen aan de Italiaanse kust doet denken.

Uitnodigende flora voor vogels en insecten 

Haal het tropische gevoel naar je tuin door vogels, bijen en vlinders uit te nodigen.

  • Kies voor nectarrijke planten zoals de vlinderstruik, de hemelse geur van de lila bloemen trekt vlinders aan als een magneet.
  • De zonnehoed (Echinacea) is geliefd bij bijen en heeft een exotische uitstraling.
  • Vergeet ook zeker niet de lavendel en de Buddleja Davidii, beiden trekken bijen, vlinders en zelfs kolibries aan!

Gebruik planten om schaduwrijke plekjes te maken 

Tijdens warme zomerdagen is schaduw onmisbaar. Creëer schaduwrijke oases met de statige plataan, de sierlijke parasolboom of de elegante Japanse esdoorn. Zo kun je ook tijdens de heetste uren van de dag heerlijk ontspannen in je eigen vakantieparadijs.

Deze planten kunnen goed tegen zon en droogte

Sommige planten kunnen goed tegen de zon en droogte, perfect voor de zomer! Denk eens aan deze tuintoppers:

  • Zomerflox
  • De vurige Crocosmia met haar oranje bloemen
  • De hittebestendige Yucca.

Ze voelen zich prima in de zomerse omstandigheden en zorgen voor een zomer lang kleur in je tuin.

Garandeer lange zomeravonden met een vuurkorf

Verder mag een vuurkorf niet ontbreken voor de zomeravonden in de tuin. Geniet van gezellige momenten met vrienden en familie rond het knisperende vuur, terwijl de zon langzaam ondergaat en de sterren aan de hemel verschijnen.

Bewatering tijdens de zomermaanden

Bewatering is uiteraard essentieel tijdens de zomer. Bij Tuincentrum Kennes vind je alles wat je nodig hebt om je planten en bloemen goed te verzorgen. Van sproeiers tot gieters, we hebben een ruim assortiment aan bewateringsproducten om ervoor te zorgen dat je tuin er altijd prachtig bijstaat.

Kom langs bij Tuincentrum Kennes in Lier en geef jouw tuin het vakantiegevoel dat het verdient. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste planten en accessoires, zodat je de hele zomer lang kunt genieten van jouw eigen mediterrane paradijs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
De leukste tuincadeaus voor Moederdag

In ons tuincentrum in Lier slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Lees hier onze inspirerende tips voor originele cadeaus, voor moeders met én zonder groene vingers.  

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...