Fleurig Pasen met een beetje van jezelf en een beetje van ons tuincentrum

Fleurig Pasen met een beetje van jezelf en een beetje van ons tuincentrum

Pasen staat weer voor de deur – en het tuinhek. Hopelijk worden we in het lange weekend van vrijdag 2 april tot en met maandag 5 april getrakteerd op een lekker lentezonnetje. Weer of geen weer, maak het binnen en buiten gezellig met fleurige paasdecoraties, kleurrijke bloemen en geurende bloesemtakken. In ons tuincentrum in Lier vind je volop leuke accessoires en natuurlijk heel veel dat groeit en bloeit om er een vrolijk en feestelijk Pasen van te maken. Daarnaast kun je samen met de kinderen rondscharrelen in eigen tuin. Niet alleen om paaseieren te zoeken, maar ook naar mooie cadeautjes van Moeder Natuur.

Bakken, vazen én eierschalen vol kleur

* Je hebt nu volop keuze uit bloeiende narcissen, blauwe en witte druifjes, violen, vergeet-mij-nietjes, primula’s en madeliefjes (Bellis perennis), zowel in eigen tuin als in ons tuincentrum in Lier. Vul er potten, bakken, schalen, manden mee voor op de tuin- of balkontafel en stop er een paar (chocolade)paaseitjes, paaskuikentjes of paashaasjes tussen.

* Zet vazen met tulpen, narcissen, hyacinten, gerbera’s en/of ranonkels op de paastafel. Combineer narcissen liever niet met andere bloemen, omdat die niet tegen de slijmerige substantie uit de stelen van de narcissen kunnen.

* Kies een stevige, hoge vaas voor een paar paastakken, bijvoorbeeld met fruitbloesems of katjes, of takken van het Chinese klokje (Forsythia), de toverhazelaar (Hamamelis), Magnolia of ranonkelstruik (Kerria japonica). Hang er leuke paasdecoraties in. Of een paar van die plastic buisjes waar je een beetje water en een paar blauwe druifjes of mini-narcisjes in doet.

* Paastopper: de kleine bremstruik (Cytisus), die nu bloeit met heerlijk geurende, goudgele bloemen. Deze struik kun je in de tuin maar ook in een grote mand of kuip op het balkon of terras planten. En geel is nog altijd dé paaskleur, samen met wit. Vrolijk en lentefris!

* Binnen kun je een feestelijke paasmand met Kaapse viooltjes, begonia’s of kalanchoë's neerzetten waar je nog een geel of wit lint omheen kunt strikken en een paar echte of plastic (kwartel)eitjes of chocolade-eitjes in kunt verstoppen.   

* Veeg een paar lege eierschalen voorzichtig schoon met vochtig keukenpapier. Zet ze op de paastafel in een leuke of mooie eierdop en vul ze met wat water. Schik er vervolgens een paar kleine bloemen in, zoals blauwe of witte druifjes, viooltjes en/of madeliefjes. Of vul de lege eierschalen met een beetje aarde waarin je samen met de kinderen tuinkers of alfalfa kunt zaaien. Heb je meteen een gezonde smaakmaker voor de paasbrunch bij de hand.

Nog een culinaire tip als uitsmijter:

Maak eens je eigen (on)kruidenboter, met bieslook, peterselie, brandnetel, daslook, hondsdraf of zevenblad uit eigen tuin. Ben je meteen van dat irritante onkruid af en het is lekker en gezond! Was alles goed, laat het groen drogen en snijd of knip vervolgens alles fijn. Meng het fijne groen van de (on)kruiden door roomboter die je op kamertemperatuur hebt laten komen. Voeg eventueel wat zeezout toe. Doe de (on)kruidenboter in een schoon, afsluitbaar bakje of rol de boter strak op in vershoudfolie. Bewaar de (on)kruidenboter in de koelkast.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Lier wensen je een fleurig en smakelijk Pasen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...