Vogelvriendelijke Tuin Tips

Vogelvriendelijke Tuin Tips

Bent u ook zo'n liefhebber van het vrolijke gefluit van koolmezen en huismussen in uw tuin? Bij Tuincentrum Kennes in Lier begrijpen we de charme van een levendige tuin vol vogels maar al te goed. Daarom bieden wij een uitgebreid dierassortiment gericht op buitenvogels, met accessoires en deskundig advies om uw tuin echt vogelvriendelijk te maken.

Vogelvriendelijke Tuin Tips:

  • Waterschaal voor Drinken en Badderen: Hang een waterschaal op om vogels van drinkwater en een plek om een bad te nemen te voorzien. Vooral in drogere perioden is dit van onschatbare waarde voor onze gevederde vrienden.
  • Laat Gevallen Bladeren Liggen: Stel uw winteronderhoud uit en laat gevallen bladeren en takken liggen in uw tuin. Hierdoor vinden vogels gemakkelijker voedsel en kunnen insecten zich onder dit organische materiaal verschuilen.
  • Nestkastjes voor Veilig Nestelen: Hang nestkastjes op uw balkon of in de tuin om vogels een veilige plek te bieden om te nestelen en hun jongen groot te brengen. Bij Tuincentrum Kennes vindt u een assortiment geschikt voor diverse soorten vogels.
  • Privacy met een Natuurlijke Haag: Kies voor een hoge haag in plaats van een schutting om meer privacy te creëren. Dit biedt niet alleen beschutting aan vogels, maar ook aan andere kleine dieren.
  • Zomerse Voedselbronnen: In de zomer is het belangrijk om vogels te helpen gedijen door voedsel aan te bieden, zoals zaden en vruchten. Diversiteit in voedsel maakt het gemakkelijker voor vogels om aan hun behoeften te voldoen, vooral tijdens droge periodes.
  • Onderhoud van Nestkastjes: Na het broedseizoen is het essentieel om nestkastjes schoon te maken om parasieten en ziektekiemen te voorkomen.
  • Vogelbad of Vijver: Creëer een aantrekkelijke waterbron voor vogels om te drinken en zichzelf te wassen. Dit draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor onze gevederde vrienden.
  • Vermijd Pesticiden en Plant Inheemse Flora: Maak uw tuin vogelvriendelijk door het vermijden van pesticiden en herbiciden. Kies inheemse planten en bloemen om een natuurlijk ecosysteem te ondersteunen.

Kom naar Tuincentrum Kennes in Lier

Woont u in de buurt van Antwerpen of Kontich en wilt u graag de vogels helpen in uw tuin? Breng dan een bezoek aan Tuincentrum Kennes in Lier. Onze toegewijde medewerkers op de dierenafdeling staan klaar om u te adviseren over accessoires voor buitenvogels. Ontdek ons assortiment en maak van uw tuin een paradijs voor vogels. Bekijk onze openingstijden en we hopen u snel te verwelkomen bij Tuincentrum Kennes!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Pas op voor teken

In deze blog lees je nuttige info en een paar belangrijke tips om tekenbeten te voorkomen.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...