Ontspannen in de tuin met een wateronament

Ontspannen in de tuin met een wateronament

Een waterornament is een prachtige toevoeging aan je tuin en kan helpen om een ontspannen en serene sfeer te creëren. Er zijn verschillende soorten waterornamenten beschikbaar, variërend van kleine fonteinen tot grote watervallen, en elk type heeft zijn eigen voordelen en kenmerken.

Het assortiment waterornamenten van Kennes

Bij Tuincentrum Kennes hebben we een breed scala aan waterornamenten die geschikt zijn voor elke tuin en budget. Hieronder hebben we een aantal van de populairste waterornamenten en de voordelen van het hebben van een waterornament in je tuin voor je op een rijtje gezet.

  • Fonteinen: Fonteinen zijn een van de meest populaire waterornamenten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Een fontein kan dienen als een rustgevende achtergrondgeluid, evenals een prachtig visueel middelpunt voor je tuin.
  • Watervallen: Watervallen zijn een prachtige manier om het geluid van stromend water naar je tuin te brengen. Ze kunnen worden gemaakt van rotsen en stenen om een natuurlijk ogende waterval te creëren, of van kunstmatige materialen om een modernere look te creëren.
  • Vijvers: Vijvers zijn een van de meest ingrijpende waterornamenten die je in je tuin kunt hebben, maar ze bieden ook tal van voordelen. Een vijver kan helpen om het natuurlijke ecosysteem van je tuin te verbeteren en kan dienen als een rustgevende plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
  • Waterbogen: Waterbogen zijn een uniek type waterornament dat water uit een boog laat stromen. Ze kunnen worden geïnstalleerd in kleine of grote tuinen en bieden een uniek visueel middelpunt voor je buitenruimte.

Meer over onze waterornamenten

Een gezondere tuin met een waterornament

Het hebben van een waterornament in je tuin biedt niet alleen visuele voordelen, maar ook enkele belangrijke voordelen voor de gezondheid en het welzijn van jezelf en je tuin. Het geluid van stromend water kan helpen om stress te verminderen en een rustgevende omgeving te creëren waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Daarnaast kunnen waterornamenten helpen om de luchtvochtigheid in je tuin te verhogen, wat vooral nuttig kan zijn in droge gebieden.

Bij Tuincentrum Kennes hebben we een breed scala aan waterornamenten beschikbaar en ons deskundige personeel staat klaar om je te helpen bij het kiezen van het perfecte waterornament voor je tuin. Bezoek ons vandaag nog en ontdek hoe een waterornament je tuin kan transformeren tot een oase van rust en ontspanning.

Bezoek ons

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...