Last van voorjaarskriebels? Koop een Erysium!

Last van voorjaarskriebels? Koop een Erysium!

Last van voorjaarskriebels? Met de Erysium plant zorg je voor een kleurrijke border, tuinpot of bloembak, zonder dat de zon schijnt. Erysimum, ook bekend als de tuinwallflower, is een geslacht van kruidachtige planten die voornamelijk voorkomen in de gematigde streken van Europa, Azië en Noord-Afrika. Deze planten hebben schermvormende bladeren en bloeien met heldere, geurende bloemen in verschillende kleuren, waaronder geel, oranje, rood, roze en paars.

Erysium tuinplant in pot of volle grond

Je plant de Erysium tuinplant zowel in pot als in de border, in de volle grond. De Erysimum is een populaire tuinplant vanwege de verscheidenheid aan kleuren en geuren waarin ze beschikbaar zijn en het feit dat ze in veel verschillende soorten grond groeien. Ze doen het tevens goed in zowel de zon als in de schaduw en zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Deze planten zijn ook aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zijn perfect om te planten in pot, voor op het balkon of het dakterras. 

Soorten Erysium

Er zijn veel verschillende soorten Erysimum, ook wel tuinwallflowers genoemd, die beschikbaar zijn voor tuinieren. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten:

  • Erysimum cheiri: Dit is een korte, schermvormende plant die bloeit met gele, oranje of rode bloemen. Het is een populaire soort voor rotstuinen en borders.
  • Erysimum 'Bowles Mauve': Dit is een populaire soort die bloeit met intense paarse bloemen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die op zoek zijn naar een heldere, opvallende van kleur.
  • Erysimum linifolium: Dit is een lange, slanke plant die bloeit met gele of oranje bloemen. Het is een goede keuze voor borders en rotstuinen en biedt ook interessante textuur aan de tuin.
  • Erysimum 'Constance': Dit is een korte, brede plant die bloeit met gele of oranje bloemen. Het is een goede keuze voor borders en rotstuinen en voegt ook textuur toe aan de tuin.
  • Erysimum 'Fragrantissimum': Dit is een populaire soort die bloeit met gele of oranje bloemen en een aangename geur afgeeft. Het is een goede keuze voor borders en rotstuinen en trekt ook vlinders en bijen aan.

Er zijn veel verschillende soorten Erysimum beschikbaar, dus er is vast een soort die bij jouw tuin en voorkeur past!

Erysium verzorging

De verzorging van Erysimum-planten is eenvoudig en vereist relatief weinig inspanning. Hier zijn enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden bij de verzorging van deze planten:

  1. Licht: Plant Erysimum planten zowel in de volle zon als in de schaduw. Let er wel op dat de plant voldoende daglicht krijgen om te bloeien. Als de plant niet genoeg daglicht krijgt, produceren ze verlepte bloemen en mindere bloei.
  2. Water: Erysimums hebben weinig water nodig. je hoeft ze dus niet zo vaak te bewateren. Eens per week tot in de zomer tweemaal per week is voldoende. Te veel water doet de wortels van de plant niet veel goeds en remt de groei. Laat de grond tussen twee waterbeurten altijd voldoende uitdrogen.
  3. Grond: Als het op grondsoort aankomt, heeft de Erysimum-plan geen sterke eisen. Plant ze in verschillende soorten grond. Voor het beste resultaat bevelen wij aan om ze in een goed doorlatende, lichte grond te planten die rijk is aan organische stoffen.
  4. Voeding: Erysimum-planten hebben weinig extra voeding nodig, maar een beetje compost of mest op de grond rond de plant helpt de groei te bevorderen en de bloei te verbeteren.
  5. Snoeien: Het snoeien van Erysimum is belangrijk om de groei en de bloei te stimuleren. Verwijder verlepte bloemen en bladeren en snoei de planten na de bloei om ze te helpen een busvorm te behouden.

In het algemeen is de verzorging van Erysimum-planten eenvoudig en vereist weinig inspanning. Zorg ervoor dat ze voldoende licht, water en voedingsstoffen krijgen en snoei ze regelmatig om de groei en de bloei te bevorderen.

Erysium plant kopen

Koop de kleurrijke, veelzijdige, lang-bloeiende, gemakkelijk te verzorgen tuinplant bij Tuincentrum Kennes in Lier. In het algemeen is een Erysimum-plant een geweldige keuze voor iemand die op zoek is naar een kleurrijke, gemakkelijk te verzorgen plant die ideaal is voor verschillende toepassingen en de tuin, het balkon of het dakterras opvult met kleur en textuur. Waar wacht je nog op? Wij hebben momenteel karren vol met deze populaire tuinplant. Bekijk onze openingstijden op de contactpagina en sla je slag. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...