Favoriete vroege voorjaarsbloeiers

Favoriete vroege voorjaarsbloeiers

In het prille voorjaar bloeien er allerlei bloembollen volop, zoals sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, blauwe druifjes en mini-irisjes. Misschien ben je die in het najaar vegeten te planten of had je er toen geen tijd voor. Gelukkig kun je er nog veel volop bloeiend in potten en bakken in ons tuincentrum in Lier kopen en die na de bloei in de tuin planten. Voor een extra fleurig en bont resultaat kun je ze combineren met viooltjes in alle mogelijke kleuren, primula's en de eerste vergeet-me-nietjes. Daarnaast kun je nu een aantal vroege voorjaarsbloeiers in de tuin, of potten op het balkon of terras planten. Mits het niet vriest, gaat vriezen of de grond bevroren is. Hierbij een paar topplanten die al in maart bloeien en zorgen voor een instant lentegevoel.

Maagdenpalm (Vinca)

Een dankbare, sterke en wintergroene bodembedekker die al in maart begint te bloeien met violetkleurige of witte bloemen. De grote maagdenpalm (Vinca major) krijgt iets groter blad en iets grotere bloemen dan de kleine maagdenpalm (Vinca minor). Maagdenpalm gedijt praktisch overal, zelfs in de schaduw aan de voet van een boom.

Longkruid (Pulmonaria)

Dit laag blijvende, vaste plantje heeft decoratief gevlekt blad en kleine roze, paarse of blauwe bloempjes. Het staat het liefst in halfschaduw of in de zon op een wat vochtige grond. De kleine bloemen zijn ook aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

De vrolijkste voorjaarsbloeiers!

Schoenlappersplant (Bergenia)

Deze vaste plant heeft het hele jaar door grote, glanzende, leerachtige bladeren en bloeit met witte, roze of karmijnrode bloemen op ongeveer 40 centimeter hoge stelen. De plant houdt van een plek in de halfschaduw. Je kunt hem ook op een zonniger plek planten, maar dan heeft hij meer water nodig.

Kerstroos (Helleborus)

De naam is wat misleidend, maar er zijn soorten die echt al met Kerst bloeien. De meeste soorten beleven nu echter hun hoogtepunt, met hun elegante witte of donkerpaarse bloemen, die soms aan de binnenkant ook nog heel fraai gespikkeld zijn. Een sterke vaste plant die het hele jaar door mooi, gekarteld blad heeft en in de zomer het liefst in de halfschaduw staat. Ook een topper voor in een pot. 

Dovenetel (Lamium)

Een oersterke bodembedekker die zich wat dominant kan opstellen, maar je kunt hem redelijk makkelijk in toom houden door hem met wortel en al uit te steken of uit te trekken. Er zijn roze, paars en geel bloeiende varianten, met veelal fraai getekend blad. Ze gedijen vrijwel overal, onder een boom en in de zon. En dan worden ze graag bezocht door bijen en hommels.

De vrolijkste voorjaarsbloeiers!

Smacht je ook zo naar de lente? Kom dan langs in ons tuincentrum in Lier. Je vindt er zelfs nu, zo vroeg in het nieuwe jaar, al volop bloeiende planten! En nog meer sfeermakers, accessoires en inspiratie om vrolijk van te worden.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vaderdagcadeaus voor tuin en balkon

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Lier vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...
Vaderdag: Vind het perfecte cadeau voor jouw superheld bij Kennes!

Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor jouw vader, dan is Tuincentrum Kennes in Lier de ideale plek om inspiratie op te doen.

Lees meer...
15 toffe tuiniertips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...