Plant het voorjaar!

Plant het voorjaar!

Het zelf planten van bloembollen is leuk! Gaan de bloembollen groeien en komen ze uit, dan geeft dat gelijk een kleurrijke, lente sfeer in de tuin. Bij Tuincentrum Kennes ben je op het juiste adres voor verschillende soorten bloembollen in diverse kleuren. Daarnaast verkopen wij natuurlijk ook handige gereedschappen die je kunt gebruiken bij het planten van de bollen. Denk dan bijvoorbeeld aan scheppen en plantenbakken waar je de bollen in kunt planten. Bloembollen zijn er in twee verschillende soorten: voorjaarsbollen en zomerbollen. Bollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten bloeien in het voorjaar en worden in het najaar geplant. Als deze vóór de eerste vorst geplant worden, worden ze juist na het najaar de prachtige voorjaarsbloemen die ons voorjaar inluiden. Hieronder vind je de verschillende bollen die wij in onze webshop verkopen.

Wat zijn voorjaarsbollen?

De naam 'voorjaarsbollen' zegt het al: deze bloembollen zullen uitkomen in het voorjaar. Wanneer moeten deze bloembollen dan geplant worden? De bollen moeten in oktober/november geplant worden, in ieder geval vóór de eerste vorst in het najaar. Het klinkt heel gek, maar de bloembol heeft de vorst nodig om uiteindelijk tot bloei te komen. Voorjaarsbollen zijn al snel tevreden met een mooie plek in de tuin of in een plantenbak. Dit zijn voorbeelden van bekende voorjaarsbollen: 

  • Narcissen
  • Blauwe druifjes
  • Tulpen
  • Hyacinten

Ben je op zoek naar voorjaarsbollen op pot? Aan het begin van het voorjaar vind je bij Tuincentrum Kennes bijvoorbeeld voorjaarsbollen op pot of deze zijn verwerkt in een mooi plantenbakje. Haal dus op tijd het voorjaar in huis en geniet van al die kleuren! 

Wat zijn zomerbollen?

De naam zomerbollen zegt het natuurlijk al: deze komen tot bloei in de zomer. Voorjaarsbollen moeten voor de eerste vorst geplant zijn, maar zomerbollen moeten daarentegen na de vorst geplant worden. Een goede tijd om deze bloembollen te planten is in april/ mei. Zomerbollen zijn éénjarige bloembollen. Dat betekent dat de bloembollen één keer bloeien. Wat zijn bekende voorbeelden van zomerbollen? Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Anemonen
  • Dahlia's
  • Gladiolen

In ons tuincentrum vind je uiteraard verschillende soorten zomerbollen, die je naar wens kunt combineren. Ook kun je kijken voor mooie potten om de bollen in te planten, zo kun je zelf combinaties creëren naar wens! 

Wat te doen wanneer de voorjaarsbollen zijn uitgebloeid?

Bloembollen zorgen voor veel kleur in de tuin en daar worden we vrolijk van! We ontkomen er natuurlijk niet aan dat de bloembollen zijn uitgebloeid. Wat te doen wanneer de bloembollen zijn uitgebloeid? Wanneer bijvoorbeeld de narcissen en tulpen zijn uitgebloeid, mag je de bloembol nog even in de grond laten zitten. Het ziet er misschien niet heel mooi uit, maar het is de bedoeling dat het loof van de voorjaarsbol moet afsterven om vervolgens na de bloeiperiode de voeding weer goed op te kunnen nemen. Wanneer het loof geel wordt, is dat het moment dat het geknipt kan worden. Vervolgens kunnen de bollen uit de grond worden gehaald en in de schuur worden opgehangen om te drogen. In oktober kunnen de gedroogde bloembollen weer terug in de grond. Belangrijk is wel om de bloembollen op een andere plek te planten dan voorheen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
DIY: zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
Tips voor het kiezen van de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...