Douchebuddies: 3x leuke badkamer plant

Douchebuddies: 3x leuke badkamer plant

Het zal je niet verrassen dat de woonkamer de meest populaire plek is om een kamerplant te laten stralen. Er zijn echter ook zat andere ruimtes in huis waar je volop van je groene aanwinsten kunt genieten, zoals de keuken, je thuiskantoor of de hal. Aan de badkamer wordt echter niet heel vaak gedacht. Zonde! De badkamer is de plek waar je in de ochtend of avond even tot jezelf kan komen en heerlijk ontspant. Dit effect wordt versterkt wanneer je een aantal kamerplanten op de wastafel, bij het bad of naast de inloopdouche zet. Wie wil er immers niet douchen in een oase van groen? Daarom gaan we in dit blogartikel dieper in op onze favoriete kamerplanten voor in de badkamer.

Welke plant in de badkamer?

Maar eerst even terug naar de basis: hoe is die relatie tussen kamerplanten en de badkamer eigenlijk? De meeste planten houden natuurlijk van vocht en aangezien de meeste badkamers vocht in overvloed hebben, klinkt dat als een match made in heaven. Er is echter één maar: veel badkamers hebben niet veel natuurlijk licht, en dus het is belangrijk planten te kiezen die weinig of indirect licht verdragen. Onze 3 topfavorieten zijn:

  • Sansevieria (vrouwentong)
  • Spathiphyllum (lepelplant)
  • Dracaena (drakenbloedboom)

Sansevieria: pittige powerplant

De Sansevieria is een plant die zonder al te veel gedoe zijn mannetje staat. Het is een plant die weinig aandacht nodig heeft en daarnaast weinig licht verdraagt. De kamerplant wordt in je badkamer dagelijks van een lekkere sproeibeurt voorzien, maar moet toch ook echt wat water in zijn pot krijgen. De vrouwentong is een vetplant die water opslaat in zijn dikke, puntige bladeren, dus heel vaak hoef je niet met de gieter aan de slag. Wacht totdat de grond is opgedroogd voordat je ‘m weer water geeft.

Spathiphyllum: tropische bloeier

De Spathiphyllum, ook wel bekend als lepelplant, is ook zo’n toffe toevoeging aan de badkamer. De bloeiende, groenblijvende plant is makkelijker te verzorgen dan zijn delicate bloemen doen vermoeden. Deze inwoner van de jungle voelt zich thuis in warme, tropische klimaten, waardoor een stomende badkamer natuurlijk een goeie vervanger van zijn thuis is. De Spathiphyllum kan wel tot een meter hoog worden en, als hij goed verzorgd wordt, kunnen zijn bloemen twee keer per jaar verschijnen. Hij geeft de voorkeur aan een mix van indirect licht en schaduw. 

Tip! Bleke of krullende bladeren kunnen een teken zijn dat hij te veel zonlicht krijgt.

Dracaena: onverwoestbare boom van een plant

De drakenbloedboom heeft een engere naam dan de knappe kamerplant eigenlijk verdient. De Dracaena is een haast onverwoestbare kamerplant, die zelfs met de meest onoplettende eigenaars prima kan overleven. Hoewel hij redelijk droogtebestendig is, verdraagt hij ook een hoge luchtvochtigheid en is hij één van de grootste kamerplanten die met plezier in de badkamer leeft. Wist je dat deze plant ook nog eens de lucht zuivert? Win win!

Let op! De Dracaena is giftig voor honden en katten. Houdt deze dus buiten de badkamerdeur.

Badkamerplanten kopen bij tuincentrum Kennes

Wil jij jouw badkamer omtoveren tot een jungle vol bijzondere planten? Kom langs bij tuincentrum Kennes in Lier voor een groot aanbod douchebuddies. Onze groenexperts vertellen je graag alles over hun verzorging en bijzonderheden. Ook voor de mooiste bloempotten, beste meststoffen en handigste gieters ben je bij ons aan het juiste adres. Tot gauw!

Bekijk alle kamerplanten

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...