Hoe belangrijk is geur in huis?

Hoe belangrijk is geur in huis?

Naast de meubels en accessoires spelen geuren ook een hele belangrijke rol in het thuisgevoel wat een interieur kan geven. Wist je bijvoorbeeld dat geuren direct in verbinding staan met emoties? Een geur kan dus een bepaald gevoel overbrengen aan iedereen in huis. Bereik dit fijne gevoel met geurkaarsen of interieur- en wasparfums. En zo’n geurkaars of interieurparfum is op zich ook al een prachtige accessoire. Dankzij mooie verpakkingen en omhulsels waardoor het niet alleen de geur maar ook de uitstraling heeft die je zoekt. 

Geuren in huis

Al onze zintuigen werken samen om ons te helpen een beeld te vormen van onze omgeving. Echter, het reukzintuig is het enige zintuig dat direct verbonden is met onze hersenen zonder eerst gefilterd te worden. Dit zorgt ervoor dat geur een enorme impact heeft op ons welzijn en onze emoties. 

Ons reukzintuig is erg subjectief, dus het kan zomaar zijn dat jij iets een heel aangename geur vindt maar dat dit voor iemand anders heel onaangenaam ruikt. Zo kunnen we dus ook geen geuren meegeven als advies, aangezien de geurbeleving voor iedereen anders is. Wel kunnen we je tips geven over het gebruik van geurstokjes, interieurparfums en meer in huis.

  • Beperk een ruimte tot één geur. Veel verschillende geuren door elkaar kan ons reukzintuig overbelasten en leiden tot hoofdpijn klachten. Kies daarom één geur per ruimte.
  • Kies voor de slaapkamer of badkamer een geur die jou persoonlijk een goed gevoel geeft. In de woonkamer zijn er geen regels. Dit is een ruimte van iedereen en hoeft dus niet persoonlijk aan te spreken. Kies gewoon voor een geur, zoals verse bloemen, die gewoon lekker ruikt voor eenieder die hier binnen komt. 
  • Wel staan bepaalde geuren bekend om hun eigenschappen. Zo schijnt lavendel rustgevend te werken, perfect voor in de slaapkamer dus. En zouden munt en kaneel de concentratie verhogen. Echt een kantoor geur dus!

Interieurparfum als woonaccessoire

Waar vroeger een klein kruidenbuiltje in de kledingkast diende als ‘interieurparfum’ doen we dat nu wel even beter. Tegenwoordig kun je kiezen uit geurkaarsen, geurstokjes, diffusers, verstuivers, wasparfum en nog veel meer voor het prikkelen van de reukzintuigen in huis. En waar we voorheen zo’n flesje met geurstokjes in een hoekje weggestopt, maken we er nu plek voor in huis. De mooiste designs, geverfde glazen flesje, abstracte vormen en grote formaten. De categorie interieurparfum is met recht onder te schalen onder woonaccessoires. Kijk eens bij ons in de winkel. En maak van jouw huis niet alleen een heerlijk geuren maar ook een fantastisch hippe ruimte!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...
Sfeermakers voor de nazomer

Ontdek onze tips voor exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden.

Lees meer...