Tips voor duurzame kerstversiering

Tips voor duurzame kerstversiering

Kerst is een periode waarin er vaak veel nieuwe artikelen worden gekocht. Cadeaus, decoratie, verlichting enzovoort. Met het oog op duurzaamheid zijn er verschillende opties om kerstdecoratie te verduurzamen. In deze blog delen we graag een aantal tips voor een duurzame(re) kerst. Hierbij delen wij verschillende materialen die duurzamer zijn in de aanschaf, maar u kunt natuurlijk ook decoratie maken van artikelen die u al in huis heeft. Op deze manier inspireren wij u graag om bewuste keuzes te maken in de kerst periode.

Wat zijn duurzame materialen voor kerstdecoratie?

Als u nieuwe kerstdecoratie koopt, dan kunt u letten op de volgende materialen:

  • Vilt
  • Hout
  • Gerecycled papier

Dit zijn materialen die lang mee gaan en weinig impact hebben op het milieu. Hier zijn echter verschillende vormen en stijl opties mogelijk, waardoor dit een veelzijdige optie is. Vraag gerust naar deze materialen op onze kerstshow, dan helpen wij u om duurzamere kerstdecoratie te vinden.

Kies voor LED-verlichting

Kerstverlichting is een grote stroomverbruiker. Daarom kunt u het beste kiezen voor LED kerstverlichting, omdat deze een stuk lager in verbruik is. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een timer, zodat de kerstverlichting nooit langer brandt dan nodig of gewenst is. Hiermee bespaart u nog een aantal uur extra aan energie. 

Zelf duurzame kerstversiering maken

Er zijn verschillende opties om zelf uw duurzame kerstversiering te maken. Zo kunt u denken aan:

  • Kerstkoekjes voor in de boom: kerstboom vorm koekjes of kransjes kunt u bakken en met een lintje er om in de boom hangen. Als u ze ook op tijd op eet, is dit een hele duurzame optie!
  • Ruil een aantal kerstballen waar u op uitgekeken bent met iemand anders. Op deze manier heeft iemand anders er nog veel plezier van en gaan ze nog langer mee!
  • Gedroogde sinaasappels uit de oven kunnen ook een mooie en stijlvolle decoratie zijn. De sinaasappel plakjes gaan hiervoor 4 uur in de oven en blijven daarna nog 48 uur indrogen op een rooster. 
  • Lintjes, strikjes en stoffen kunnen ook dienen als kerstdecoratie! Materialen die u al in huis heeft kunnen een ideale oplossing zijn. Met wat creativiteit kunt u oud en nieuw goed met elkaar combineren!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...
15 grote en kleine tuinklussen voor april

April doet wat ‘ie wil, dus kies tussen de eventuele hoosbuien en voorjaarsstormen door een dag met een warm lentezonnetje voor deze 15 tuinklussen en -klusjes.

Lees meer...