Tips voor duurzame kerstversiering

Tips voor duurzame kerstversiering

Kerst is een periode waarin er vaak veel nieuwe artikelen worden gekocht. Cadeaus, decoratie, verlichting enzovoort. Met het oog op duurzaamheid zijn er verschillende opties om kerstdecoratie te verduurzamen. In deze blog delen we graag een aantal tips voor een duurzame(re) kerst. Hierbij delen wij verschillende materialen die duurzamer zijn in de aanschaf, maar u kunt natuurlijk ook decoratie maken van artikelen die u al in huis heeft. Op deze manier inspireren wij u graag om bewuste keuzes te maken in de kerst periode.

Wat zijn duurzame materialen voor kerstdecoratie?

Als u nieuwe kerstdecoratie koopt, dan kunt u letten op de volgende materialen:

  • Vilt
  • Hout
  • Gerecycled papier

Dit zijn materialen die lang mee gaan en weinig impact hebben op het milieu. Hier zijn echter verschillende vormen en stijl opties mogelijk, waardoor dit een veelzijdige optie is. Vraag gerust naar deze materialen op onze kerstshow, dan helpen wij u om duurzamere kerstdecoratie te vinden.

Kies voor LED-verlichting

Kerstverlichting is een grote stroomverbruiker. Daarom kunt u het beste kiezen voor LED kerstverlichting, omdat deze een stuk lager in verbruik is. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een timer, zodat de kerstverlichting nooit langer brandt dan nodig of gewenst is. Hiermee bespaart u nog een aantal uur extra aan energie. 

Zelf duurzame kerstversiering maken

Er zijn verschillende opties om zelf uw duurzame kerstversiering te maken. Zo kunt u denken aan:

  • Kerstkoekjes voor in de boom: kerstboom vorm koekjes of kransjes kunt u bakken en met een lintje er om in de boom hangen. Als u ze ook op tijd op eet, is dit een hele duurzame optie!
  • Ruil een aantal kerstballen waar u op uitgekeken bent met iemand anders. Op deze manier heeft iemand anders er nog veel plezier van en gaan ze nog langer mee!
  • Gedroogde sinaasappels uit de oven kunnen ook een mooie en stijlvolle decoratie zijn. De sinaasappel plakjes gaan hiervoor 4 uur in de oven en blijven daarna nog 48 uur indrogen op een rooster. 
  • Lintjes, strikjes en stoffen kunnen ook dienen als kerstdecoratie! Materialen die u al in huis heeft kunnen een ideale oplossing zijn. Met wat creativiteit kunt u oud en nieuw goed met elkaar combineren!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...