Tuinieren met natuurlijke gewasbescherming

Tuinieren met natuurlijke gewasbescherming

Duurzaamheid komt steeds meer terug in alles wat we in en om het huis doen. Ook voor in de tuin zijn er steeds meer natuurlijke en duurzame producten te vinden. Zo vindt u ook in ons tuincentrum diverse artikelen van Ecostyle die u erbij helpen om natuurlijk en duurzaam tuinieren zo gemakkelijk mogelijk te maken. De producten van Ecostyle dragen bij aan een gezonde bodem, planten en dieren. Of het nu gaat om het bestrijden van een plaag, of om het voorkomen van schade en plagen; het zeer diverse assortiment kan u hierbij helpen. 

Plagen bestrijden op natuurlijke wijze

Plagen kunnen vervelende sporen achter laten in uw tuin. Er zijn verschillende dieren die u kunt inzetten om plagen te bestrijden, zoals aaltjes tegen slakken, miertjes en engerlingen. Daarnaast zijn er andere natuurlijke opties, zoals de verschillende soorten middelen van Ecostyle. Hiermee kunt u plagen bestrijden zonder de bodem, andere planten en andere insecten schade aan te richten. Op deze manier kunt u effectief bestrijden en blijft de rest van het ecosysteem in tact. 

Natuurlijke gewasbescherming tips

Natuurlijke meststoffen voor een gezonde bodem

Biologische meststoffen zijn meststoffen zonder extra toevoegingen. Dit zijn meststoffen waar alle nodige voedingsstoffen en sporenelementen in zitten die de planten nodig hebben. Door te kiezen voor organische meststoffen biedt dit de verschillende planten en de bodem direct de juiste voedingsstoffen. U vindt bij ons diverse soorten meststoffen en grondsoorten voor bijvoorbeeld het gazon, de moestuin, of de tuin in het algemeen. 

Meer tips voor verantwoord tuinieren? Kom bij ons langs

Voor meer informatie over biologische en natuurlijke gewasbescherming bent u natuurlijk van harte welkom in onze winkel in Lier. Wij helpen u graag bij al uw vragen en voorzien u indien nodig van persoonlijk advies. Daarnaast kunt u ook in onze webshop de verschillende artikelen vinden zoals natuurlijke gewasbescherming en organische meststoffen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Een biodiverse tuin in 5 stappen

Sinds het jaar 2000 wordt op 22 mei de Internationale Dag van de Biodiversiteit gevierd, een initiatief van de Verenigde Naties.

Lees meer...
Hemel(vaart)sblauwe bloemen

Donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag. Veertig dagen na Pasen en tien dagen vóór Pinksteren is het Hemelvaartsdag, de dag waarop Jezus achter de wolken verdween en in de hemel naast zijn vader plaatsnam.

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Goed nieuws! Na IJsheiligen, van 11 tot en met 14 mei, is het doorgaans echt afgelopen met de kans op nachtvorst en kun je met een gerust hart je kuipplanten, potplanten en kwetsbare zaailingen buiten zetten.

Lees meer...
Tuincadeaus voor Moederdag

Tuurlijk, een mooie bos bloemen of een lekker parfum is altijd een schot in de roos. Maar als je die altijd al aan haar cadeau doet op Moederdag is het leuk haar dit jaar op 9 mei eens met iets anders te verrassen.

Lees meer...