Tuinieren met natuurlijke gewasbescherming

Tuinieren met natuurlijke gewasbescherming

Duurzaamheid komt steeds meer terug in alles wat we in en om het huis doen. Ook voor in de tuin zijn er steeds meer natuurlijke en duurzame producten te vinden. Zo vindt u ook in ons tuincentrum diverse artikelen van Ecostyle die u erbij helpen om natuurlijk en duurzaam tuinieren zo gemakkelijk mogelijk te maken. De producten van Ecostyle dragen bij aan een gezonde bodem, planten en dieren. Of het nu gaat om het bestrijden van een plaag, of om het voorkomen van schade en plagen; het zeer diverse assortiment kan u hierbij helpen. 

Plagen bestrijden op natuurlijke wijze

Plagen kunnen vervelende sporen achter laten in uw tuin. Er zijn verschillende dieren die u kunt inzetten om plagen te bestrijden, zoals aaltjes tegen slakken, miertjes en engerlingen. Daarnaast zijn er andere natuurlijke opties, zoals de verschillende soorten middelen van Ecostyle. Hiermee kunt u plagen bestrijden zonder de bodem, andere planten en andere insecten schade aan te richten. Op deze manier kunt u effectief bestrijden en blijft de rest van het ecosysteem in tact. 

Natuurlijke gewasbescherming tips

Natuurlijke meststoffen voor een gezonde bodem

Biologische meststoffen zijn meststoffen zonder extra toevoegingen. Dit zijn meststoffen waar alle nodige voedingsstoffen en sporenelementen in zitten die de planten nodig hebben. Door te kiezen voor organische meststoffen biedt dit de verschillende planten en de bodem direct de juiste voedingsstoffen. U vindt bij ons diverse soorten meststoffen en grondsoorten voor bijvoorbeeld het gazon, de moestuin, of de tuin in het algemeen. 

Meer tips voor verantwoord tuinieren? Kom bij ons langs

Voor meer informatie over biologische en natuurlijke gewasbescherming bent u natuurlijk van harte welkom in onze winkel in Lier. Wij helpen u graag bij al uw vragen en voorzien u indien nodig van persoonlijk advies. Daarnaast kunt u ook in onze webshop de verschillende artikelen vinden zoals natuurlijke gewasbescherming en organische meststoffen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De lente komt eraan... 15 tuintips voor maart!

Maak een goede start voor het tuinseizoen van 2023 met onze 15 tuintips voor maart!

Lees meer...
Groen in je slaapkamer en badkamer? Doen!

Voor elk 'stekje' is een plekje! Ontdek dus onze favoriete kamerplanten voor de slaapkamer en badkamer.

Lees meer...
Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Ons tuincentrum in Lier geeft tulpentips.

Lees meer...
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...