Tuinieren met natuurlijke gewasbescherming

Tuinieren met natuurlijke gewasbescherming

Duurzaamheid komt steeds meer terug in alles wat we in en om het huis doen. Ook voor in de tuin zijn er steeds meer natuurlijke en duurzame producten te vinden. Zo vindt u ook in ons tuincentrum diverse artikelen van Ecostyle die u erbij helpen om natuurlijk en duurzaam tuinieren zo gemakkelijk mogelijk te maken. De producten van Ecostyle dragen bij aan een gezonde bodem, planten en dieren. Of het nu gaat om het bestrijden van een plaag, of om het voorkomen van schade en plagen; het zeer diverse assortiment kan u hierbij helpen. 

Plagen bestrijden op natuurlijke wijze

Plagen kunnen vervelende sporen achter laten in uw tuin. Er zijn verschillende dieren die u kunt inzetten om plagen te bestrijden, zoals aaltjes tegen slakken, miertjes en engerlingen. Daarnaast zijn er andere natuurlijke opties, zoals de verschillende soorten middelen van Ecostyle. Hiermee kunt u plagen bestrijden zonder de bodem, andere planten en andere insecten schade aan te richten. Op deze manier kunt u effectief bestrijden en blijft de rest van het ecosysteem in tact. 

Natuurlijke gewasbescherming tips

Natuurlijke meststoffen voor een gezonde bodem

Biologische meststoffen zijn meststoffen zonder extra toevoegingen. Dit zijn meststoffen waar alle nodige voedingsstoffen en sporenelementen in zitten die de planten nodig hebben. Door te kiezen voor organische meststoffen biedt dit de verschillende planten en de bodem direct de juiste voedingsstoffen. U vindt bij ons diverse soorten meststoffen en grondsoorten voor bijvoorbeeld het gazon, de moestuin, of de tuin in het algemeen. 

Meer tips voor verantwoord tuinieren? Kom bij ons langs

Voor meer informatie over biologische en natuurlijke gewasbescherming bent u natuurlijk van harte welkom in onze winkel in Lier. Wij helpen u graag bij al uw vragen en voorzien u indien nodig van persoonlijk advies. Daarnaast kunt u ook in onze webshop de verschillende artikelen vinden zoals natuurlijke gewasbescherming en organische meststoffen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kruiden(ijs)thee uit eigen tuin

Wat is er nu lekkerder dan een verfrissende of verkwikkende (ijs)thee, op een mooie, zomerse dag?

Lees meer...
Trendkleur 2024: hoe laat je deze terugkomen in huis en tuin​?

2024 Is het jaar waarin zacht, perzikroze de kleur van de lente, zomer, herfst en winter is! Volgens menig verfgigant en stylist is deze heerlijke tint helemaal hot and happening. Zoetig roze brengt immers een warm en comfortabel gevoel naar elke (buiten)ruimte, precies wat je wilt als je thuiskomt na een lange dag.

Lees meer...
Moestuinieren in juli

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...