Kerstboom eruit? Kamerplant erin!

Kerstboom eruit? Kamerplant erin!

Enkele weken kunt u genieten van een prachtige kerstboom, maar er komt natuurlijk een keer de tijd om de kerstboom weer op te ruimen en alle kerstversiering op te beren. De sfeer in huis verandert dan, want er ontstaat meteen een grote, lege plek in de huiskamer. Maar hoe vult u die lege plek weer op? Dat kan heel gemakkelijk! Kom langs bij Tuincentrum Kennes in Lier voor een mooie, grote kamerplant, want daarmee brengt u meteen weer wat groen terug in huis. Maar dan is natuurlijk de grote vraag.. welke kamerplanten zijn geschikt om de kerstboom te vervangen?

Pachira

De Pachira is een kamerplant of kamerboom die heel snel opvalt in uw huis. De stam is gevlochten en is daardoor echt prachtig. Daarnaast is de plant ook erg praktisch, want het water wordt opgeslagen in de stam. Daardoor heeft de Pachira weinig verzorging nodig en is deze kamerplant perfect voor mensen die niet zulke groen vingers hebben. De Pachira wordt ook wel geldboom of watercacao genoemd en heeft in de winter maar één keer per vier weken water nodig. Dat klinkt goed toch? De plant zorgt er ook nog eens voor dat de lucht goed wordt gezuiverd.

Kerstboom eruit? Kamerplant erin! - Tuincentrum Kennes in Lier

Draceana

Houdt u van exotisch? Dan is de Draceana dé perfecte kerstboom-vervanger voor in huis. Door de palmachtige vorm heeft de Draceana een exotische uitstraling en past eigenlijk wel in ieder interieur. De bladeren van deze grote kamerplant kunnen in kleur variëren: groen, geel, goud en soms zelfs rood en roze. De bladeren kunnen ook erg variëren: klein of groot, fijn en puntig of juist zacht. Omdat er juist zoveel variaties zijn, past deze kamerplant goed in elk interieur.

Calathea

Een andere naam voor de Calathea is 'levende plant'. Waarom? Wanneer deze kamerplant een tekort heeft aan licht, sluiten de bladeren en gaan ze pas weer open wanneer er weer licht op de plant schijnt. Hierdoor is de Calathea niet makkelijk te verzorgen, maar daarentegen krijg je hier wel een levende en bewegende plant voor terug. Er zijn vele soorten Calathea's met allemaal een ander soort blad met uniek patroon. De bladeren van de Calathea kunnen zowel spitse, ronde of ovale vormen hebben.

Grote kamerplanten kopen nabij Antwerpen

Wilt u graag één van bovenstaande kamerplanten? Of bent u op zoek naar een andere soort kamerplant? Kom dan eens langs bij Tuincentrum Kennes in Lier. Wij verkopen prachtige grote, groene kamerplanten. Ons assortiment is ruim, dus hier zal voor ieder wat wils tussen zitten. Daarnaast kunt u natuurlijk ook meteen een bijpassende bloempot zoeken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...