Snijbloem van de maand december: Lisianthus

Snijbloem van de maand december: Lisianthus

De snijbloem van de maand december is de Lisianthus. Een snijbloem die symbool staat voor dankbaarheid, waardering en charisme. Het cadeau geven van een Lisianthus aan uzelf of aan een ander is dus altijd een goed idee! Ook bij Tuincentrum Kennes kunt u terecht voor de Lisianthus. De Lisianthus is er in heel veel verschillende kleuren. Zo is deze snijbloem onder andere te verkrijgen in het wit, crème, roze, lila, blauw, paars en zalmkleur.

Herkomst Lisianthus

De Lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Deze bloem groeit daar in de rivierbeddingen van de woestijn en in de prairiegebieden. In staten zoals Texas, Nebraska, Nevada en Colorado wordt de plant van deze bloem ook wel prairiegentiaan genoemd. De oorsprong van de Lisianthus ligt dus in Amerika, maar begon haar zegetocht pas echt in Japan. Het waren de Japanse kwekers die in de jaren '30  de prairiegentiaan kruisten. Daar ontstond de Lisianthus die we nu kennen. In de loop van de jaren kwamen er naast enkelbloemige ook dubbelbloemige rassen op de markt. Vanaf 2005 is Lisianthus de meest verhandelde snijbloem die wordt vermeerderd door middel van zaden. Daarnaast zijn de bloemen zowel groot als klein en zijn ze zelfs met gefranjerde bloemenrandjes te verkrijgen.

Bestel bloemen in onze webshop

 

Snijbloem van de maand december: Lisianthus - Tuincentrum Kennes in Lier

Verzorgingstips Lisianthus

Wij willen natuurlijk dat u zo lang mogelijk kunt genieten van de Lisianthus. De medewerkers van ons tuincentrum in Lier kunnen u natuurlijk alles vertellen over het verzorgen van de Lisianthus, maar we hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • Let er op dat de vaas schoon is en dat u de vaas vult met kraanwater op kamertemperatuur.
  • Wilt u langer genieten van uw Lisianthus? Voeg dan snijbloemvoeding toe aan het water.
  • Knip of snij de stelen 3 tot 5 centimeter schuin af met een scherp en schoon mes of een snoeischaar.
  • Zorg dat er geen blad in het water hangt. Dit kan snel gaan schimmelen.
  • Zet de Lisianthussen niet in de volle zon, niet bij een verwarming en niet in de tocht.
  • De bloemen drinken veel water omdat ze een dun blad hebben en daardoor veel vocht verdampt. Vul dus de vaas regelmatig bij met kraanwater.
  • Een laatste tip: zet de vaas met Lisianthus niet in de buurt van een fruitschaal. Het is namelijk zo dat fruit ethyleengas afscheidt en dit zorgt ervoor dat de bloemen sneller verouderen.

Lisianthus kopen in de buurt van Antwerpen

Wilt u graag een boeket met mooie Lisianthus? Dat kan bij Tuincentrum Kennes in Lier! U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer: 03 480 17 18 of kom gerust eens langs in ons mooie tuincentrum.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...