Grond- en meststoffen

Heeft u planten en wilt u deze goed onderhouden? Dan heeft u zo af en toe ook grond- en meststoffen nodig om ervoor te zorgen dat de planten goed groeien en/of bloeien. Eigenlijk zijn planten namelijk net mensen: ze hebben natuurlijk water nodig, maar zeker ook voeding. In de grond- en meststoffen zitten voedingsstoffen die de planten nodig hebben. Bij grondsoorten moet u denken aan onder andere tuingrond, turf en potgrond. Onder meststoffen verstaan we bijvoorbeeld kunstmest en organisch mest. Bij Tuincentrum Kennes in Lier bent u van harte welkom voor diverse grond- en meststoffen!

Meststoffen: kunstmest en organisch mest

Of het nu om tuinplanten of kamerplanten gaat: planten hebben gewoonweg voeding nodig. Wanneer ze geen goede voeding krijgen, zullen ze sneller ziek worden en vatbaarder voor andere vervelende plagen. Het bemesten van uw tuin kunt u het best in het voorjaar doen. De tuinplanten zijn zich dan aan het ontwikkelen en kunnen dan wel een boost gebruiken. Meststoffen zijn er in diverse soorten, maar wat is nu precies het verschil?

  • Organisch mest: Deze soort meststoffen bestaat alleen maar uit natuurlijke grondstoffen. Organisch mest wordt niet meteen opgenomen door de planten. Dit heeft even wat tijd nodig, omdat het organische mest eerst afgebroken wordt tot mineralen. Vervolgens kunnen de planten de vrijgekomen voedingsstoffen langzaam opnemen. Het duurt dus even voordat het mest wordt opgenomen door de planten, maar uiteindelijk gaan de planten er beter van groeien en bloeien.
  • Kunstmest: In tegenstelling tot organisch mest bestaat kunstmest alleen maar uit kunstmatige stoffen met voeding. Nog een groot verschil met organisch mest is dat kunstmest vrijwel meteen wordt opgenomen door de planten. Het kunstmatige mest werkt ook veel langer dan organisch mest. Wij raden u wel aan om de verpakking goed te lezen. Wanneer u per ongeluk teveel kunstmest toedient, kunnen de wortels beschadigen. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

In ons tuincentrum in Lier kunt u terecht voor kunstmest en organisch mest. Wij verkopen onder andere meststoffen van het merk DCM. Wilt u advies van onze medewerkers welke soort u het best kunt kiezen? Kom gerust eens langs of neem contact met ons op! 

Grond- en meststoffen vindt u bij Tuincentrum Kennes in Lier, nabij Antwerpen

Voor tuinplanten en kamerplanten: diverse grondsoorten

Vroeger kende we alleen de traditionele potgrond, maar tegenwoordig is er voor elke tuinplant of elke kamerplant speciaal potgrond te verkrijgen. In deze potgrond zitten stoffen die speciaal voor die soort zijn toegevoegd. Denk dan aan potgrond speciaal voor:

Uiteraard vindt u bij ons ook de normale potgrond, maar wilt u toch nog wat meer informatie over de diverse grondsoorten. Vraag het gerust aan één van onze medewerkers van ons tuincentrum nabij Antwerpen. Zij weten hier alles over en kunnen u advies en tips geven!

Grondsoorten en meststoffen koopt u nabij Antwerpen

Bij Tuincentrum Kennes in Lier bent u dus op het goede adres voor diverse grondsoorten en meststoffen. Komt u een keer bij ons langs, dan kunt u meteen inspiratie opdoen bij onze tuinplanten afdeling. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel een keer!