Gazon

Wilt u ook graag een mooi stuk gazon in de tuin? Voor een gazon kunt u graszaad zaaien of graszoden leggen. Kom bij Tuincentrum Kennes in Lier eens langs voor advies over het aanleggen van graszoden of het zaaien van graszaad. Wij kunnen u vast en zeker verder helpen!

Gazon in de tuin: graszoden leggen of gras zaaien?

Wanneer u het besluit heeft genomen dat u een gazon wilt, dan is de volgende vraag: gaat u graszoden (laten) leggen of gaat u graszaad zaaien? Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Zaaien is natuurlijk een stuk goedkoper, maar het duurt daarentegen wel een tijdje voordat er echt een vol en groen gazon ontstaat. Graszoden zijn vrij gemakkelijk te leggen en het geeft meteen een groen gazon. Daarnaast heeft u nog de keuze in het soort gazon. Wilt u namelijk een gazon waar best op gelopen mag worden? Dan kunt u het best voor speelgazon kiezen. Dit is een zeer sterk soort gazon en kan intensief gebruikt worden. Siergazon is daarentegen niet geschikt om op te lopen. De naam zegt het eigenlijk al: dit gazon is er echt voor de sier en kan daardoor minder goed tegen een stootje. Het kan natuurlijk ook zijn dat er in uw tuin alleen maar schaduw is. Ook voor in de schaduw is er een grassoort, namelijk schaduwgras. Twijfelt u voor welk soort gras u moet kiezen? Vraag het aan één van de medewerkers van Tuincentrum Kennes in Lier.

Onderhoud van het gazon

Of u er voor heeft gekozen om graszoden te leggen of graszaad te zaaien, het gazon moet zeker onderhouden worden. Zorgt u goed voor het gazon, dan heeft u hier erg lang plezier van! Wanneer de zoden net zijn gelegd of het zaad net is gezaaid, zorgt er dan voor dat het gazon niet uitdroogt. Het is namelijk de bedoeling dat de wortels zich gaan hechten aan de grond. Sproei het gazon nat, maar niet te nat. Is het gazon drijfnat, dan kunnen er sneller schimmels ontstaan, het zaad kan wegspoelen of de zoden kunnen zelfs gaan rotten. Heeft u gras gezaaid en wilt u dat het gras sneller groeit? Strooi dan twee weken na het zaaien van het gras een meng meststof met veel stikstof. Vervolgens kunt u een maand later het gras voorzien van langdurige gazonmest. Ook producten voor het bemesten van het gazon kunt u bij Tuincentrum Kennes in Lier vinden. Weet u niet precies welke soort mest geschikt is voor het gazon? Onze medewerkers weten antwoord op uw vraag!

Voor een gazon (graszoden of gras zaaien) bent u bij Tuincentrum Kennes in Lier op het goede adres

Alles voor het gazon koopt u bij Kennes in Lier

Ook voor verschillende gazon gerelateerd gereedschap, bent u bij Tuincentrum Kennes in Lier, vlakbij Antwerpen. op het goede adres. Denk dan bijvoorbeeld aan grasscharen, grastrimmers of grasmaaiers. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u advies geven welk apparaat het best bij u én bij het grassoort past. Kortom, kom snel eens een kijkje nemen in ons tuincentrum. Plan hieronder uw route naar het tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel een keer in Lier!