Vogels in uw tuin

Helpt u de vogels de winter door? Bij ons tuincentrum in Lier vindt u volop vogelvoer, vogelhuisjes, pindaslingers, voerkransen, vetbollen, nestkastjes en nog veel meer!

 

Voedsel voor vogels in uw tuin

Vogels komen af op plekken waar ze voedsel, bescherming en nest- en slaapgelegenheid vinden. Uw tuin kan daarvoor een uitstekende plek zijn. Veel vogels vragen vooral zaad in verschillende soorten. Kies het liefst voor verschillende voerplekken met verschillende soorten om ook verschillende soorten vogels naar uw tuin te trekken. Het voedsel moet voldoende vetten, oliën, koolhydraten, mineralen en extra vitaminen bevatten. Geef vogels nooit voer waar zout in zit. Zout is als vergif voor vogels! Ons tuincentrum in de buurt van Kontich en Duffel heeft allerlei soorten vogelvoer in het assortiment.

 

Vogeltrek

We kunnen wel zeggen dat de natuur en het klimaat aan het veranderen zijn. Daar reageren de vogels ook op. Vogels worden in de herfst onrustig en daarom willen ze weg. Het heeft iets met de biologische klok te maken, want bepaalde soorten vogels vertrekken massaal ieder jaar op ongeveer hetzelfde tijdstip. Vogels bereiden zich voor op hun tocht door veel te eten, waardoor ze veel vet in hun lichaam opslaan. De tocht vraagt heel veel energie van de vogels. ’s Nachts zijn de vogels op trek en overdag landen ze meestal en proberen ze het energieverlies bij te eten. Deze energie is echt nodig, want soms vliegen vogels lange stukken boven zee.

 

Bescherming bieden voor vogels

Wilt u de vogels beschermen? Dat kan dus gewoon in uw eigen tuin. Vogels schuilen en broeden graag in dichte, ondoordringbare begroeiing. Denk bijvoorbeeld aan hagen, meidoorns en bottelrozen. Zangvogels zoals merels, vinken, winterkoninkjes en mezen broeden ook erg graag in dicht bebladerde klimplanten zoals klimop.

 

U kunt er dus voor zorgen dat de vogels in uw tuin komen. Daar kunt u dan zelf ook van genieten natuurlijk! Kom langs in ons tuincentrum in Lier en neem een kijkje in ons vogelvoer assortiment. Heeft u vragen? Onze medewerkers staan uiteraard voor u klaar om u te helpen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Artikelaanbod