Zo haalt u het vroege voorjaar in huis

Zo haalt u het vroege voorjaar in huis

De nieuwste bloemen van buiten naar binnen halen is zo'n feest! De prille lente laat zich zien door de dagen die wat langer en lichter worden, het zonnetje dat vaker schijnt en de voorjaarsbollen die weer bloeien. De vroege lente wisselt zich nog af met wat koude en gure dagen, maar gelukkig zijn er manieren om de lente ook in huis te halen. 

Breng de frisheid van de lente binnen

Uw huis een lentegevoel geven is net zo eenvoudig als de nieuwe bloemen binnenhalen. Eenvoudige manieren om het seizoen in te luiden zijn met planten, kaarsen en andere natuurlijke geuren. De frisheid van de lente zit onder andere in mooie boeketten, groene kamerplanten, heerlijke frisse interieurparfum, lichte kleuren qua interieur accessoires en verfijnde materialen.

Breng de lente kleuren in huis

In de lente draait alles om kleur. Als u op zoek bent naar een nieuwe plant om uw huis op te fleuren, kunt u overwegen om wat bloemen in huis te halen. Door in de lente verse bloemen in huis te halen, geeft u uw ruimte een uitbarsting van kleur en leven. De kleuren zijn vooral mooi voor deze tijd van het jaar omdat ze zo'n contrast vormen met de kleuren van de winter. Kies bijvoorbeeld voor voorjaarsbollen op pot die zich al vroeg in het seizoen tonen, waarmee u de start van het prille seizoen kunt vieren.

Sommige kleuren die een kamer echt opfleuren zijn: wit, geel, oranje, diep rood en blauw, maar ook diep groen zoals olijfgroen of palmbomen.

Breng de schoonheid van bloemen in uw huis

Bloemen van buiten naar binnen halen is een geweldige manier om dit seizoen de lente in huis te halen. Het is een makkelijke en betaalbare manier om je huis te vullen met kleur en leven. Enkele manieren om dit te doen zijn: 

  • Een bloemen abonnement afsluiten, waarmee u iedere maand of iedere 2 weken wordt verblijd met een vers boeket
  • De combinatie van een groter boeket en een aantal kleinere boeketten die u bijvoorbeeld in de slaapkamer neer zet. Door met dezelfde kleuren te werken creëert u eenheid in het interieur. 
  • Kies voor bloembollen op pot, die in deze periode veel te verkrijgen zijn. De verschillende kleuren, vormen en bloemsoorten zullen gegarandeerd de lentekriebels met zich mee brengen. 
  • Ook bloeiende kamerplanten zijn een ideale manier om kleur en bloemen te combineren met het interieur. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...