Top 9 droogteminnende planten

Top 9 droogteminnende planten

Het is de afgelopen tijd extreem lang warm en droog geweest. Het is niet onwaarschijnlijk dat we zulke perioden in de toekomst vaker gaan meemaken. Neem het zekere voor het onzekere en plant deze toppers die goed tegen zon en droogte kunnen. Er zijn verschillende tuinplanten die goed tegen droogte kunnen, waardoor u hier weinig omkijken naar heeft en met veel gemak de warmere zomers door komt. Wij zetten verschillende planten die goed tegen droogte kunnen op een rijtje, maar u kunt uiteraard ook op onze tuinplantenafdeling om advies vragen, zodat u de juiste planten kunt vinden die goed bij het weer en bij uw tuin passen!

9 mooie en sterke planten voor een droge en zonnige plek

  • Blauw schapengras (Festuca glauca), medium hoog siergras
  • Blauweregen (Wisteria), sterke klimplant met geurende lilablauwe bloemtrossen
  • Ezelsoor (Stachys), grijsbladige bodembedekker met roze bloempjes
  • Hemelsleutel (Sedum), een vetplant in verschillende kleuren en formaten
  • Kattenkruid (Nepeta), grijsbladig struikje dat lang bloeit met lila bloemen
  • Lavendel, voor een mediterraan gevoel, een heerlijke geur en aantrekkelijk voor vlinders en andere insecten
  • Zonnehoed (Echinacea purpurea), wordt 100 tot 120 cm hoog en krijgt grote donkerroze bloemen met een oranjebruin hartje, bloeit eindeloos lang
  • Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) een struik die tot 2 meter hoog kan worden, wintergroen en zelfs bestand tegen zilte zeewind
  • Heiligenbloem (Santolina), een struikje met fijn grijs ingesneden blad dat in juli gele bloemhoofdjes krijgt

Zoals u ziet zijn planten die droogte nodig hebben nog altijd divers en bent u niet beperkt tot een enkele soort. Er zijn nog steeds verschillende opties in verschillende soorten en maten, dus ook in de drogere seizoenen of als u graag weinig water geeft heeft u voldoende opties. Uiteraard zijn er naast deze 9 planten nog diverse andere soorten, vraag onze medewerkers gerust om advies als u hierover twijfelt. 

Verzorgingstips voor tuinplanten die goed tegen droogte kunnen

  • Uiteraard zijn er nog veel meer tuinplanten, eenjarigen, kruiden en siergrassen die tegen zon en droogte kunnen. Kijk in ons tuincentrum in Lier vooral bij de grijsbladige exemplaren. Veel ervan doen het opvallend goed in ‘zongedroogde’ omstandigheden, onder andere omdat grijs- en viltachtige bladeren vocht langer vasthouden. Naast vetplanten zijn er ook veel mediterrane (kruiden)planten die niet zo dorstig zijn.
  • Kijk in ons tuincentrum ook bij het ruime assortiment watergeefsystemen, van automatische sproeiers en zwenkers tot druppelslangen.
  • Informeer bij het uitkiezen van de plant eventueel naar de geschiktheid om de plant in de grond of juist in een pot te plaatsen.

Tuinplanten die goed tegen droogte kunnen

Voor meer tuinplanten die goed tegen droogte kunnen bent u bij Tuincentrum Kennes in Lier aan het juiste adres! Naast het bovenstaande overzicht met verschillende droogteminnende tuinplanten zijn er nog verschillende andere tuinplanten die uitstekend geschikt zijn. Als u vragen heeft over de planten, of van andere planten wilt weten of deze goed tegen droogte kunnen dan kunt u onze medewerkers uiteraard om advies vragen. In ons tuincentrum in Lier helpen we u graag bij het vinden van geschikte planten! Graag tot ziens bij Tuincentrum Kennes.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...