Hydrocultuur

Hydrocultuur is de techniek die wordt gebruikt om planten te laten groeien op kleikorrels. In plaats van gewone potgrond haalt de plant zijn voedingsstoffen uit voedingsstof verrijkt water. Deze cultuur wordt vaak toegepast in kantoren, omdat ze weinig onderhoud vergen. Uiteraard leent de hydrocultuur zich ook uitstekend voor grote kamerplanten of voor planten op de vensterbank.

Onderhoud van een hydrocultuur plant

Het grootste voordeel is dat de watermeter aangeeft wanneer er water gegeven moet worden. U geeft dus nooit te veel of te weinig water. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u uw planten laat uitdrogen of juist verdrinkt. Bovendien is de kans op ziektes zeer laag omdat de schimmels zich niet kunnen ontwikkelen op de gebakken kleikorrels. Een ander voordeel is dat er verschillende planten in één bak gezet kunnen worden, omdat elke plant zelf zoveel water met voeding opneemt als hij zelf nodig heeft. Door de kleikorrels kunnen de wortels van de planten goed ademen, hierdoor blijft uw plant nog langer mooi en gezond. Lees bij aanschaf van de plant de verzorgingstips goed door en houdt u zich goed aan de handleiding.

Verpotten van een hydrocultuur plant

Hydrocultuur planten moet net als normale planten af en toe verpot worden. Op de meegeleverde verzorgingstips staat veelal wanneer dit moet gebeuren, anders kunnen onze medewerkers u daar bij helpen. Hydrocultuur planten hoeven pas verpot te worden als er veel wortels uit de binnenpot groeien. De oude binnenpot hoeft niet verwijderd te worden. U hoeft alleen deze pot in een nieuwe, grotere binnenpot te zetten. Dit scheelt u weer wat extra werk. Al het materiaal wat u nodig heeft om uw hydrocultuur plant te verpotten vindt u bij Tuincentrum Kennes. De benodigdheden zijn allemaal los verkrijgbaar. Maar wat heeft u eigenlijk nodig voor hydrocultuur?

Hydrocultuur | Tuincentrum Kennes in Lier

Hydrocultuur planten kopen bij Tuincentrum Kennes

Tuincentrum Kennes in Lier heeft alles wat u nodig heeft om prachtige hydrocultuur planten in huis te hebben. Van de planten zelf, tot de verzorgingsproducten zoals voedingsstoffen. U kunt alles zelf in elkaar zetten, of advies en hulp vragen aan één van onze medewerkers die zes dagen per week voor u klaar staan. Hydrocultuur planten hebben veel voordelen ten opzichte van een reguliere kamerplant. Het kan zijn dat er witte aanslag op de kleikorrels vormt. U hoeft u zich geen zorgen te maken hierover, het zijn geen schimmels maar juist mineralen! Vindt u het lelijk dat de korrels wit uitslaan? Koop dan bij ons tuincentrum in Lier nabij Duffel, Kontich en Nijlen wat siergrind. U kunt dit erover plaatsen zodat u de witte aanslag niet meer ziet. Het komt weinig voor dat de watermeter van uw hydrocultuur plant stuk gaat, als deze niet de juiste hoeveelheid aangeeft kunt u er eens tegenaan tikken. Ook kan het zijn dat de wortels van uw plant in de watermeter zijn gegroeid. Als dit het geval is kunt u het beste de bovenkant eens eraf halen en de onderkant wat los te maken. Heeft u meer vragen over hydrocultuur? Kom dan langs bij Tuincentrum Kennes of neem contact met ons op! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten